Glebova kiidab Savisaart: tal on ideid spordivaldkonna arendamiseks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elena Glebova
Elena Glebova Foto: Albert Truuväärt

Endine iluuisutaja Elena Glebova teatas, et novembris toimuvatel Keskerakonna esimehe valimistel toetab ta Edgar Savisaart, kuna viimane on suur spordisõber ning saab aru spordi tähtsusest ühiskonnale. Glebova kuulub Keskerakonda alates 2013. aasta juunist ning töötab Tondiraba Jäähalli juhatajana.

«Küsimus, kes peaks saama Eesti Keskerakonna esimeheks, ei jätnud mind ristteele. Minu ühemõtteline vastus sellele on Edgar Savisaar, kuna tema on üks väheseid poliitikuid, kes toetab aktiivselt noorte sportimist ja on teadlik, kui oluline on see nüüdisaegsele ühiskonnale,» selgitas Glebova.

«On ilmne, et just igasugune sporditegevus võib kaitsta lapsi ja noori erinevate sõltuvusriskide eest nagu narkootikumide ja alkoholi tarvitamine ning ülemäärane arvutisõltuvus. Tallinnas on sellist sportlikku toetust tunda eriti tugevalt. Linnavõim austab ja premeerib regulaarselt edukaid sportlasi ja võtab osa spordirajatiste ehitusest ning arendamisest,» jätkas viiekordne Eesti meister.

«Näiteks toimus möödunud nädalavahetusel Tondiraba Jäähallis suurejooneline etendus, milles osales ka tuntud olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko. Kuna peaareen oli pealtvaatajaid täis, võib öelda, et inimeste huvi selliste ürituste vastu oli väga suur,» arvas Glebova.

«Jäähalli avamise hetkest alates on spordi- ja kultuurielu seal täies hoos – iga päev toimuvad hoki, iluuisutamise, jääkeegli ja kiiruisutamise treeningud ning korraldatakse ka suuri kontserte ja võistlusi. Uisutamine vabal jääl on avatud iga päev kõigile soovijatele. Ja seda tänu Edgar Savisaare poliitilisele tahtele, kes hoolimata oponentide vastuseisust ja lõputust kriitikavoolust suutis realiseerida sellise ambitsioonika projekti.»

Ta jätkas: «Mul on eriti hea meel, et tänu kaasaaegsele ning multifunktsionaalsele Tondiraba Jäähallile on jääspordialad saanud Eestis nii-öelda uue pileti spordimaailma Olympusele. Olen veendunud, et tänu sellele kasvab üles terve meistrite põlvkond ja lähitulevikus esindavad noored sportlased Eestit auväärselt rahvusvahelistel areenidel.»

«Peale selle on Edgar Savisaarel palju ideid spordivaldkonna arendamiseks nii pealinnas kui kogu riigis. Ja teades Eesti Keskerakonna praeguse esimehe pühendumist ning tema raudset tahet oma kavatsuste realiseerimisel, ma lihtsalt ei näe teist kandidaati erakonna esimehe positsioonile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles