Andi Noot võitis Soomes rajarekordiga järvejooksu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot
Andi Noot Foto: Tairo Lutter

Andi Noot võitis täna Soomes Pihtisalmen Retro 9,4 km pikkuse järvejooksu uue rajarekordiga 28.43. Tulemus on 29 sekundi võrra parem, kui eestlase varasem tippmark sel distantsil. Mullu jooksis ta samas kohas 29.12.

Nooda sõnul läks ta Soome eesmärgiga lõpetada asjad, mis jäid Paide-Türi jooksul tegemata. Paide-Türi rahvajooksul pidi ta piste tõttu poolteist kilomeetrit enne lõppu liidri Roman Fosti tuules jooksu pooleli jätma ning sörkis pärast meedikute kontrolli finišisse. «Vahet pole mis distants ja millisel aasta-ajal. Lähen alati meeleheitlikult pingutades jooksma, sest võistlus on võistlus,» ütles Noot Jooksuportaalile.

Tema tänane põhikonkurent Jarkko Järvenpää andis algusest peale meeletu tempoga minna. Soomlase taktika oli tempoga mängida ja seda ta ka tegi, sest kiirus vaheldus pidevalt 2.45 -3.10 minutit kilomeetri kohta. «Ta ei suutnud mind maha raputada ja 400 meetrit enne lõppu tegin otsustava mineku,» sõnas Noot,  «Olen täpselt seal, kus hetkel olema pean oma ettevalmistuse tsüklis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles