Karistuse teeninud Rossi tiitlilootused said tõsise tagasilöögi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi (keskel).
Valentino Rossi (keskel). Foto: SCANPIX

MotoGP tänasel etapil Sepangi ringrajal sattusid konflikti kolmanda koha pärast võidelnud Valentino Rossi ja Marc Marquez. Rossi kostitas sõidu käigus Marquezi ratast jalahoobiga, mille tulemusel hispaanlane kukkus. Ehkki kohtunikud jätsid etapi tulemused jõusse, karistati Rossit ikkagi õnnetuse põhjustamise eest.

Rossile läksid punktitabelisse kirja kolmanda koha punktid, kuid itaallasele määrati ka kolm karistuspunkti. Kuna tal oli sellest hooajast Jorge Lorenzo takistamise eest üks karistuspunkt juba kirjas, tähendab see, et Rossi peab Valencias sõidetavale hooaja viimasele etapile startima viimasest reast. Vastavalt sarja karistuspunktide süsteemile kehtivad need jooksvalt ühe aasta jooksul. Nelja punkti kokkusaamise puhul tõstetakse sõitja karistuseks stardirivi lõppu, seitsme punkti korral peab patustaja startima boksiteelt ning kümne punkti täitumisel tuleb võistlejal üks etapp vahele jätta.

Enne kahe nädala pärast peetavat viimast etappi on Rossi edu sarja üldtabelis Lorenzo ees vaid seitsmepunktiline. Võidu eest saab sarjas 25, teise koha eest 20 ja kolmanda eest 16 punkti. Kokku on punkte võimalik teenida 15 lõpetajal.

Rossi ja Marquezi vahelised suhted on käärinud terve hooaja jooksul. Mehed vahetasid teravusi nii Termas de Rio Hondo kui ka Asseni ringrajal sõidetud etapi järel, enne käesolevat nädalavahetust nimetas Rossi aga Marquezi käitumist avalikult lapsikuks. Itaallasele ei meeldinud nimelt konkurendi Austraalias Phillip Islandi ringrajal peetud eelmisel etapil juhtunu, kus Marquez üritas Rossi meelest teda meelega takistada.

Tänasele sõidujärgsele pressikonverentsile jättis Rossi ilmumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles