Interaktiivne graafik: Mercedes noppis USA vormel-1 etapil kaksikvõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja valitsev maailmameister Lewis Hamilton võidutses Austinis peetud etapil ja teenis sellega ühtlasi tänavuse hooaja MM-tiitlit. Hamiltoni jaoks oli see karjääri kolmandaks MM-tiitliks, varasemalt oli ta võidutsenud 2008. ja 2014. aastal.

Mercedesele tõi täna kaksikvõidu Nico Rosberg. Kolmandaks tuli Ferrari piloot Sebastian Vettel.

Esikolmikule järgnesid täna Max Verstappen, Sergio Perez ja Jenson Button.

Enne sõitu:

Hamilton edestab MM-sarja arvestuses praegu Sebastian Vettelit 66 ja meeskonnakaaslast Nico Rosbergi 73 punktiga. Kuna etapivõidu eest saab 25 punkti, peaks Hamilton tiitliks piisava edu saamiseks teenima Vettelist täna üheksa ja Rosbergist vaid kaks punkti rohkem, sest võrdsete punktide korral mängu tulevate etapivõitude arvestuses ei saa keegi teda enam püüda. Näiteks järjekordse etapivõidu puhul piisab Hamiltonile tiitli kindlustamiseks sellest, kui Vettel ei lõpeta teisena.

«Mulle oleks see nagu Mount Everesti tippu tõusmine. Kuhu edasi?» arutles enne sõitu Hamilton, kelle eesmärgiks on alati olnud oma suure eeskuju Ayrton Senna tiitlivõitude arvuni jõudmine. 30-aastast Hamiltoni ei paelu sestap ka Vetteli nelja või Michael Schumacheri seitsme tiitlivõidu kordamine-ületamine.

«Minu jaoks ei ole kõrgemat mäge enam olemas. Aga võib-olla on madalamaid mägesid, mis esitavad sulle samasuguse väljakutse,» muutus Hamilton tiitlite teemal arutledes filosoofiliseks. «Elu muutub ja ma ei oska öelda, mis edasi saab,» sõnas ta Reutersi vahendusel. Hamiltoni esimene MM-tiitel tuli 2008. aastal McLarenis sõites, teine aga mullu Mercedese roolis.

Hamilton on sel hooajal võitnud seni kavas olnud 15 etapist 9, olnud kolm korda teine ja korra kolmas. Vaid Ungaris pidi ta leppima kuuenda kohaga ja Singapuris tehniliste probleemide tõttu katkestama. Nii Vettelil kui ka Rosbergil on kirjas kolm etapivõitu. Üldtabelis neljandal kohal olev Kimi Räikkönen kaotab isegi Rosbergile juba enam kui saja punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles