UEFA hakkas toetama hoopis skandaalse Platini paremat kätt

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianni Infantino.
Gianni Infantino. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) andis täna teada, et toetab FIFA presidendivalimistel senist UEFA peasekretäri Gianni Infantinot, vahendas AP.

45-aastane šveitslane Infantino on olnud UEFA presidendi Michel Platini parem käsi alates 2009. aastast. Samuti FIFA presidendiks saada soovivat Platinid kahtlustatakse korruptsioonis ja FIFA on tema tegevuse ajutiselt peatanud, aga varem on UEFA liikmed ka teda toetanud. Nädalavahetusel jõuti aga järeldusele, et presidendivalimiste kandidaadiks võiks esitada hoopis Infantino, sest PFIFA võib Platinil kandideerimise ära keelata.

Täna teatasid FIFA presidendiks pürgimisest ka Aasia jalgpalliliidu president Sheikh Salman bin Ibrahim Al Khalifa ja Libeeria alaliidu juht Musa Bility. Suure tõenäosusega ongi Infantino esiletõus UEFA vastukäik Khalifa kandideerimisele, sest Khalifa ja teised Aasia vutiliidrid olid varem toetanud Platinid.

Teised valikud on Jordaania prints Ali bin al-Hussein, Lõuan-Aafrika Vabariigi ärimees Tokyo Sexwale, endine FIFA ametnik Jerome Champagne ja kunagine Trinidad ja Tobago pallur David Nakhid.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles