Peaminister kutsub Barcelonat Prantsusmaa liigasse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona jalgpallifännid Kataloonia lippudega
Barcelona jalgpallifännid Kataloonia lippudega Foto: SCANPIX

Aina jõulisemalt iseseisvuse poole püüdlev Kataloonia võib Hispaania spordielu sassi lüüa. Keskvalitsus on kategooriliselt uue riigi sünnile vastu ning muuhulgas ähvardatakse sanktsioonidega ka Kataloonias olevaid spordiklubisid.

Tuntuim on kindlasti FC Barcelona, mis kuulub Euroopa täielikku tippu nii korvpallis kui jalgpallis. Jalaga mängus on tegemist maailma ühe võimsama klubiga, kuid sellest hoolimata ähvardab Barcelonat Hispaania kõrgliigas välja heitmine. Viimaste kuude jooksul on mitmed Hispaania juhtivad spordiametnikud teatanud, et iseseisva Kataloonia meeskonnad enam Hispaania meistrivõistlustel ei osaleks. Väideti, et Barcelona jalgpalliklubist saaks mõne aastaga Euroopa keskmik ning praegusest rikkusest ei jääks pea midagi alles.

Varemgi on spekuleeritud, et Hispaaniast välja viskamise korral võiks Barcelona spordiklubi liituda Prantsusmaa liigaga. Näiteks teeb sealses kõrgliigas kaasa Monaco vürstiriigi meeskond ning nad on mitmel korral ka riigi meistriks kroonitud.

Nüüd teatas Prantsusmaa peaminister Manuel Valls, et tema võtaks Barcelona hea meelega oma riiki vastu. «Olen suur jalgpalli ja Barcelona fänn. See meeskond on mu veres. Prantslased teavad seda ja inimesed küsivalt tänavatel minult Barcelona kohta. Monaco juba mängib meie kõrgliigas, miks Barcelona ei võiks seda teha?» küsis ta.

Valls on Barcelonas sündinud ning ning tema isa mängis sealse suurima klubi rivistuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles