FIFA presidendi jahmatav paljastus: Venemaale anti MM enne hääletamist

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter.
Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter väitis Venemaa uudisteagentuurile TASS antud intervjuus, et 2018. aasta MMi saaja ehk Venemaa otsustati juba enne vastavat hääletust.

2018. aastal Venemaal ja 2022. aastal Kataris toimuvad jalgpalli maailmameistrivõistlused on eelnevalt pakkunud rohkelt kõneainet ning juba eelmise aasta kevadel asuti uurima, kas kahe eesootava suurturniiri võõrustajate valikul toimiti seaduspäraselt. Asjadele on andnud aga uue käigu FIFA president Sepp Blatter, kes tunnistas ootamatult, et 2018. aasta MMi toimumispaik otsustati tegelikult ära juba enne FIFA täitevkomitee hääletust.

«2010. aastal oli meil MMide teemal diskussioon ja otsustasime langetada topeltotsuse. Sel ajal oli sisemine veendumus, et üks turniiridest toimub Venemaal – ükski Ida-Euroopa riik polnud kunagi korraldanud seda võistlust,» väitis Blatter Venemaa uudisteagentuurile TASS antud avameelses intervjuus, et hääletamist Venemaa MMi puhul polnudki, vaid turniiri saatus otsustati kokkuleppe alusel.

2022. aasta Katari MMist rääkides selgitas FIFA juht, kes on hetkel jalgpallitegevusest keelatud, et see plaaniti viia USAsse, kuid viimasel hetkel rikkus plaani Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) president Michel Platini. «2022. aastal mõtlesime, et lähme tagasi USAsse, et meil oleksid MMid kahes maailma suurima poliitilise võimu paigas. Kõik oli korras kuni hetkeni, kui Nicolas Sarkozy (toonane Prantsusmaa president- toim.) tuli kohtumisele Katari kroonprintsi ja praeguse Katari valitseja Tamim bin Hamad Al Thaniga. Ja pärast lõunat härra Platiniga teatati, et oleks hea, kui MM läheks Katarile. Ning see muutis kõike,» lisas Blatter.

Hoolimata arutelust 2018. aasta MMi ümber ning võimalusest võtta turniir Venemaalt ära, ei ole Blatteri sõnul selline stsenaarium võimalik. «Keegi ei jää kunagi MMist ilma. See on FIFA poolt kinnitatud, MMi asukoha suhtes ei tule muudatust,» teatas Blatter resoluutselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles