Skandaalne Platini: tunnen ennast keskaegse rüütlina, kellele kallatakse kuuma õli pähe

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Platini.
Michel Platini. Foto: SCANPIX

Korruptsioonis süüdistatav Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) president Michel Platini ütles Briti ajalehele Telegraph, et on endiselt parim võimalik kandidaat saamaks Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) presidendiks, isegi kui tal ei lasta järgmisel aastal peetavatel valimistel osaleda.

«Ma olen, suurima tagasihoidlikkuse juures, kõige enam võimeline maailma jalgpalli juhtima,» sõnas Platini, keda peeti pikalt suurimaks favoriidiks astuda FIFA kauaaegse presidendi Sepp Blatteri asemele.

Ent mõlemad on endiselt kriminaaluurimise all ning FIFA eetikakomisjon kogunes oktoobri alguses, et arutada ning uurida Blatteri poolt 2011. aastal Platinile tehtud kahe miljoni frangi suuruse makse tagamaid. Seoses uurimisega eemaldas komisjon mõlemad mehed 90 päevaks ametitest.

Seega leiab Platini, et ajutine ametist tagandamine ei lase tal teiste kandidaatidega võrdselt heidelda. «Isegi kui mul pole praegu võimalik kampaaniat teha, pean ennast ikkagi täieõiguslikuks kandidaadiks. Mul on praegu tunne nagu keskaegsel rüütlil, kes seisab lossi ees. Ma proovin sisse saada, et jalgpall päästa, aga selle asemel kallatakse mulle kuuma õli pähe,» teatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles