Rasked algused, võidukad lõpud ja meeletu töötahe

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Raska.
Ahto Raska. Foto: Sander Ilvest

Septembris Ameerika Ühendriikides Las Vegases peetud maadluse MMil pronksmedali võitnud Epp Mäe pole veel Eestis kõige tuntumate sportlaste seas, ent ta tippu aidanud treenerit Ahto Raskat teavad sootuks vähesed. Ometi on suure tõenäosusega aasta naisportlaseks valitava Mäe juhendaja reaalne kandidaat ka aasta treeneri tiilile. Edu pole aga kummalegi tulnud kergelt.

Sajandivahetusel oli Raska Eesti üks paremaid vabamaadlejaid ning 2006. aastal otsustas ta Soome treeneriks minna. Alguses oli koormus suur: tegeleda tuli nii vaba- kui ka alles pead tõstnud naistemaadlusega. «Algus oli väga raske. Minu hoole all olid ka kõikide vanusegruppide poisid ja tüdrukud. Pidin aastas tegema 30–40 reisi ja mul polnud teist treenerit ka kõrval,» meenutab Raska, kes on saanud puhtalt naistemaadlusele keskenduda 2012. aastast.

2014. aasta kevadel siirdus tema käe alla treenima ka Mäe, kes oli karjääris jõudnud ummikseisu. Eestis ei ole tema kaalukategoorias (–75 kg) sobivaid sparringupartnereid ja tulemuste saavutamiseks tuli teha keeruline valik: kodumaalt lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles