Tartu maraton otsustas kasvada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni start Otepääl.
Tartu maratoni start Otepääl. Foto: Sille Annuk

Klubi Tartu Maraton juhi Indrek Kelgu sõnul suudavad korraldajad tuleval talvel võõrustada mullusest rohkem suusasõpru ning rajale on otsustatud lasta kuni 7500 inimest. Samal ajal muutub logistika stardi- ja finišipaiga vahel veelgi raskemaks, tõdes Kelk.


Praegu pole aktiivne registreerimisperiood veel alanud, nimi on kirjas umbes 500 suusatajal, märkis Kelk. Oma kogemuste põhjal teab ta aga, et tõelise hoo saab nimede kirjapanek sisse esimese suurema lumesaju järel. Lumesadu ennustab ilmajaam aga juba homseks.

Möödunud lumerohke talv sütitas eestlastes suusatamissoovi. Lausa nii palju, et maratoni 6500 stardikohast tuli puudu. Nii otsustasid korraldajad kasvatada oma jõudusid, et spordisõpru saaks rajale minna veel tuhatkond rohkemgi.  

Suureks murelapseks on ja jääb esialgu liiklusolukord talvepealinnas. Möödunud talvel seisid autod vahetult enne maratoni starti linnapiiril kolmes reas. Millal ometi pääseks Nuustakule sisse sõitma, mõtlesid juhid.

Kelgu kinnitusel saab olukorda lahendada sellega, et inimesed jätavad oma autod finišipaika ning sõidavad starti bussiga. «Õnneks on see üha kasvav trend,» lisas Kelk.

Viimane tõsine võistlus maratonirajal peeti maha septembris, mil sõideti rattamaratoni. Ehkki rada nägi pärast sõitu välja nagu porimülgas, olevat see vaid näiline vaatepilt ning pärast järgmist vihmasadu haljendas rajal taas rohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles