Käsipallikoondis läheb MM-valiktsüklis võitu napsama

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti käsipallikoondis
Eesti käsipallikoondis Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste käsipallikoondis hakkab homme püüdma edasipääsu 2017. aasta MMi valiktsüklist, mille kvalifikatsiooni esimeses ringis kohtutakse Iisraelis kolmel päeval kolme vastasega. Koondise peatreener Rein Suvi tunnistas eile Tel Avivi lennates, et kuigi ülesanne ei ole kergete killast, siis pea norus mängima ei sõideta: «Ega me ei lähe kaotusmõtetega, vaid loodame lisaks mängu parandamisele ehk ka mõne võidu ära näpistada.»

Tänavu suvel lõpetas Eesti rahvusmeeskond 2018. aasta EMi kvalifikatsiooni alagrupivooru koduse kaotusega Luksemburgile ja nii jäi play-off meie meestele suletuks. Nüüd sügisel on käes 2017. aasta MMi kvalifikatsioon, kuid tavapäratult ei mängi Eesti oma kohtumisi kodus- ning võõrsilmängu printsiibil, vaid kõik neli 4. alagruppi kuuluvat tiimi mängivad turniirisüsteemis Iisraelis. Eesti alagrupp on sealjuures kuuest grupist ainuke, kes kvalifikatsiooni selliselt alustab. Eesti Käsipalliliidu liikme Pirje Orassoni sõnul on selle põhjuseks asjaolu, et meie alagrupis eelistas enamik koondii sellist süsteemi.

Nii peab Eesti sel nädalal Iisraelis kolmel päeval kolm lahingut ning vastased pole sugugi lihtsad: neljapäeval mängitakse eelduste kohaselt kõige tugevama meeskonna ehk Portugaliga, reedel on vastaseks kodus mängiv Iisrael ning laupäeval minnakse vastamisi Gruusiaga, kellega mängiti sealjuures alles ka suvel lõppenud EMi valiktsüklis (toona võitis Eesti kodus 28:26 ja kaotas võõrsil 25:27).

Vastastest rääkides tunnistas Eesti rahvusmeeskonna peatreener Rein Suvi, et igaühe vastu võib Eestil varuks olla oma väike relv. «Portugaliga on hea võrdlusmoment 2015. aasta MMi valiktsüklist, toona tuli mõlemas kohtumises vastu võtta päris selge kaotus,» meenutas Suvi mullu jaanuaris peetud mänge, kus Eesti kaotas kodus Portugalile 17:25 ja võõrsil 27:35. «Eks nende meestest paljud mängivad tugevates klubides ja ka Meistrite liigas, seega kvaliteeti ja tugevate mängude kogemust on neil palju. Teisest küljest on ühe mängu puhul seekord see eelis, et see on ainult üks kord ja 60 minutit, kui tuleb endast hea emotsiooni pealt kõik anda, ja see võib meie kasuks mängida,» selgitas Suvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles