Mait Patrail: oleks tahtnud tugeva meeskonna vastu võidulainele naasta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail.
Mait Patrail. Foto: Eesti käsipalliliit

Eesti meeste käsipallikoondis kohtus täna Iisraelis 2017. aasta MMi kvalifikatsiooni avamängus Portugaliga ja sai kirja 28:28 viigi. Eesti resultatiivseim mees Mait Patrail nentis pärast mängu, et teda valdavad kahetised emotsioonid.

Tänast kohtumist alustas paremini Portugal ja Eesti püsis mängus, kuigi oldi raskustes. «Esimesed kümme minutit olid kohutavad. Eston (Varusk, Eesti koondise väravavaht- toim.) päästis meid, selle eest suur austus talle. Kui teda poleks olnud, oleksime võinud mängu juba esimese kümne minutiga kaotada,» nentis Patrail.

Lisaks Varuski tõrjetele hoidsid Eestit vee peal just Patraili visked – kokku 11 väravat kirja saanud Saksamaa kõrgliiga mees viskas avapoolajal seitse tabamust. Just rünnak on Patraili sõnul see osakond, kus kahes järgmises mängus tuleb juurde panna. «Kaitse oli täna ideaalne, rünnakul peame veel kõvasti vaeva nägema, taktikat ja liikumisi lihvima,» lisas Patrail.

Varuski ja Patraili heade esituste toel kosusid aeglasest algusest ka teised Eesti mehed ja poolajaks oli tablool 14:14 viigiseis. Teisel poolajal suutis Portugal vahepeal hoida kolmeväravalist eduseisu, kuid Eesti püsis kannul, viigistas ja läks seisul 25:24 kohtumist juhtima, kui mängukell näitas lõpuni kaheksat minutit.

Kui mängida jäi omakorda alla kahe minuti, oli taas Patrail see, kes Eesti 28:27 ette viis, kuid vastased suutsid üheksa sekundit enne lõpuvilet viigistada ja kuigi Eesti sai veel ühe rünnaku, siis värav jäi viskamata ja nii lõppes mäng tugeva Portugali vastu 28:28 viigiga.

«Eks pärast sellist kaotust on alati kõik natuke kurvad. Oleks väga tahtnud võita ja tugevate meeskondade vastu võidulainele tagasi saada,» tunnistas Patrail. «Aga ilmselt on paljud siiski ka hästi rahul selle viigiga ja pead me longu ei lase,» lisas koondise tugitala.

Enda individuaalse esitusega jäi Patrail üsnagi rahule. «Kaitses tegin teisel poolajal paar eksimust, kui jalad juba pehmed olid. Aga esimese poolajaga võib rahule jääda. Ideaalne mu mäng täna ei olnud, aga normaalne,» rääkis Patrail.

Homme kohtub Eesti Iisraeliga, ülehomme Gruusiaga. Alagrupist pääseb edasi ainult võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles