IAAF jätab skandaali tõttu aastalõpugala ära

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valerie Adams võtab Monaco prints Albertilt vastu 2014. aasta parima naiskergejõustiklase tiitli. Taustal Lamine Diack ja parim meesatleet Renaud Lavillenie.
Valerie Adams võtab Monaco prints Albertilt vastu 2014. aasta parima naiskergejõustiklase tiitli. Taustal Lamine Diack ja parim meesatleet Renaud Lavillenie. Foto: VALERY HACHE/AFP

KERGEJÕUSTIK. Rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastian Coe ja Monacos peetava traditsioonilise aastalõpugala korraldajad otsustasud, et sel aastal üritust ei toimu. Põhjuseks IAAFi räsiv skandaal, mille käigus vahistas Prantsusmaa politsei äsja liidu endise presidendi Lamine Diacki.

Diacki süüdistatakse Venemaa sportlaste positiivsete dopingutulemuste varjamises ja ulatuslikus korruptsioonis ning altkäemaksu võtmises. Jutt käib miljoni euro suurusest rahasummast. Hetkel on Diack kautsjoni vastu vahi alt vabastatud, riigist ta lahkuda ei tohi. Senegalist pärit Diack juhtis IAAFi 16 aastat ja astus tagasi tänavu augustis.

Samasugused süüdistused esitati ka IAAFi endisele juriidilisele nõuandjale Habib Cissele ning IAAFi antidopinguosakonna juhile Gabriel Dollele, neist viimane viibib siiani vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles