Martin Johannson: Iisrael oli hammustatav pähkel

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palliga Martin Johannson.
Palliga Martin Johannson. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti meeste käsipallikoondis kaotas täna 2017. aasta MMi kvalifikatsioonimängu Iisraelile 25:28. Edasipääsulootustele ilmselt otsustava hoobi andnud kaotusmängu järel sõnas koondise üks tugitalasid Martin Johannson, et on ilmselgelt pettunud.

«Olenemata sellest, et eelmised valiktsüklid on läinud kergelt öeldes aia taha, siis me ei tahtnud samamoodi jätkata. Meil sisu ja võimalusi oli ning eilse mängu ja vaadatud video pealt oli Iisrael täiesti hammustatav pähkel,» rääkis Johannson, kes viskas täna neli väravat.

Kuigi Eesti alustas kohtumist konarlikult, saadi avapoolaja lõpuks mängu tagasi ja puhkama mindi üheväravalises 13:14 kaotusseisus. Teisel poolajal alustas Eesti hästi ning suudeti seisul 16:14 ette minna, kuid siis lasti vastastel visata neli väravat järjest ja jäädi omakorda 16:18 kaotusseisu.

«Käisime poolajal nii-öelda külma duši all, ütlesime, et hakkame nullist peale ja peame teise poolaja võitma. Esimestel minutitel mängisimegi täiesti normaalselt ja tegelikult oli kõigil ilge tahtmine sees – võib-olla isegi liiga suur tahtmine, sest ühel hetkel tundus, et kõik mõtlesid, et nüüd otsustame selle mängu ära, pakime selle võidu kotti ja ongi tehtud. Aga siis tulid sisse vead, visked läksid blokki, tulid valesöödud ja nemad said kiirrünnakuid,» nentis Johannson.

Homme kohtub Eesti valikturniiri viimases mängus Gruusiaga ja Johannson ütles kohtumisele ette vaadates, et tuleb mängima minna oma rahuliku tempoga.

«Homme peaksime rõhuma kannatlikkusele ja meeskondlikkusele. Ei peaks olema nii, et hakkame kohe peale uhama, sest kõigil on tahtmine kõva. Meil on tõesti probleemiks see, et kõigil on ilge tahtmine selle särgi eest hästi mängida ja siis võib režiim ära ununeda. Gruusia vastu peaksime mängima mõistliku tempoga, see peaks olema võti, et nad ära väsitada,» rääkis Johannson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles