Mõnel kohe ei vea: koeri lahutanud mäesuusakaunitar sai käest pureda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn. Foto: SCANPIX

Mäesuusataja Lindsey Vonn näib olevat tõeline ebaõnnesõdur, sest ameeriklanna oskab uusi traumasid hankida isegi sel ajal, kui ta eelmisest vigastusest veel taastub.

Sedapuhku olid Vonni vigastuse põhjustajateks tema koerad Leo ja Bear. «Koerad läksid paganama lendava taldriku pärast kaklema ja püüdsin neid lahutada, kuid sain hoopis hammustada. Lõbus nädalavahetus,» kirjutas heatujuline Vonn Twitteris, lisades Instagrami ka video oma kokkuõmmeldud käest. Lisaks tänas ameeriklanna head tööd teinud USA suusakoondise arsti Randy Violat.

Vonn taastub praegu kolm kuud tagasi treeningul saadud hüppeliigese vigastusest. Ameeriklanna on lubanud esimest korda starti tulla suurslaalomi MK-etapil, mis toimub kuu lõpus Aspenis. Avaetapi Austrias pidi ta vigastuse tõttu vahele jätma.

2010. aastal võitis neljakordne MK-sarja üldvõitja Vonn Vancouveris kiirlaskumise olümpiakulla, kuid ei saanud tiitlit neli aastat hiljem Sotšis kaitsta, kuna vigastas enne olümpiamänge rängalt põlve. Ameeriklanna vigastuste nimekiri on kaunis pikk – üks totramaid traumasid pärineb 2009. aastast, kui ta avas MMil šampanjapudelit ja lõhkus samuti pöidla. Järgmistel võistlustel teipis ameeriklanna parema käe pöidla lihtsalt suusakepi külge.

2011. aasta MMi pidi Vonn kukkumise ja peapõrutuse tõttu pooleli jätma, ka 2010. aasta olümpial võistles ta poolvigasena. 2007. aastal tegi Vonn treeningutel jällegi põlvele liiga ja pidi MMil paar distantsi vahele jätma. Aasta varem oli ta olümpiamängudel rängalt kukkunud, ent läinud seejärel haiglast ikkagi tagasi rajale.

Kogu ebaõnne kiuste on Vonn läbi aegade edukaim naine MK-sarjas, sest tema nimel on 67 etapivõitu. Vonn tõusis esikohale mullu, möödudes austerlannast Annemarie Moser-Pröllist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles