Jelena Välbe: WADA süüdistused on politiiline skeem Venemaa vastu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Välbe
Jelena Välbe Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe kommenteeris Ria Novosti väljaandele täna avaldatud Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) raporti avastusi, mille järgi on Venemaal rikutud dopingureegleid. Välbe hinnangul on süüdistuse näol tegemist Venemaa vastase poliitilise rünnakuga.

WADA uurimiskomisjon eesotsas agentuuri endise presidendi Richard Poundiga avalikustas täna raporti, kus väidetakse, et Venemaal rikuti korduvalt dopingureegleid. Väidetavalt segas Venemaa eriteenistus järjepidevalt dopingulaborite tööd ja seda ka Sotši taliolümpia ajal.

Venemaa suusaliidu presidendi Jelena Välbe hinnangul on jaburad süüdistused, justkui oleksid Vene sportlased võitnud tänu keelatud ainetele, ning WADA raport on osa poliitilisest skeemist.

«Meil olid Sotšis medalid, mis võideti tänu dopingule? Meil oli tsükliliselt nii vähe medaleid, et see tundub tõeliselt naljakas. Las nad kontrollivad meid, kui tahavad - pole probleemi -, mina olen meie meeskonna suhtes väga rahulik. Arvan, et see kõik on lihtsalt üldine rünnak Venemaa vastu. Tegemist on mingisuguste poliitiliste mängudega, millest pole võimalik aru saada,» teatas Välbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles