Boris Becker: Murray on memmepoeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Becker
Boris Becker Foto: SCANPIX

Endine meeste tennise maailma esireket Boris Becker kritiseeris Briti esinumbrit Andy Murray’t, öeldes, et üks põhjustest, miks Murray pole siiani suure slämmi turniiri võita suutnud, peitub tema lähedases suhtes oma emaga.

Murray ema Judy’t, kes on tennisetreener ja kes algusaastatel juhendas ka Murray’t, võib näha igal suuremal turniiril oma pojale kaasa elamas, Beckeri arvates näitab see, et Murray pole veel täiskasvanu.

«Murray tundub palju noorem kui 23-aastane, eriti seetõttu, et ta on siiani oma emaga väga lähedane,» tunnistas Becker intervjuus ajalehele Mirror. «Viimased kolm või neli aastat on tal olnud kindel tüdruksõber, aga see pole 23-aastase kohta tavaline käitumine, pigem oleks see tavaline 19- või 20-aastase kohta. Võib-olla ta küpseb veidi aeglasemalt kui teised ja seda on ka väljakul näha.»

«Tenniseväljakutel oled sa üksi, sa ei saa tähtsatel hetkedel kellegi käest küsida, mida sa tegema peaks,» jätkas Becker. «Pead olema veendunud, et see, mida sa teed, on õige. Ja see näitabki küpsust. Aga minu arvates pole Murray veel piisavalt küps, et suure slämmi turniiril õigeid otsuseid teha.»

Becker võitis oma karjääri jooksul kuus suure slämmi turniiri, neist esimese Wimbledonis, olles vaid 17-aastane. Legendaarne sakslane usub siiski, et Murray’l on veel piisavalt aega ja lõpuks suudab ta ka suurtel turniiridel võita. «Usun, et ta on suurtele võitudele äärmiselt lähedal ja varsti tuleb tema aeg,» arutles Becker. «Ta on nagu (jalgpalliklubi) Arsenal – nad näevad head välja ja mängivad hästi, aga pole karikaid võitnud ja fännid muutuvad seetõttu rahutuks. Aga kui oma taktikale kindlaks jääda, jõuavad nii Arsene Wenger (Arsenali peatreener – toim) kui ka Murray suurte võitudeni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles