Suurest punnitamisest jäi võiduks väheks

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu Tanel Sokk siin pildil, oli Tartu Ülikool/Rock tihti nurka surutud, eriti teisel veerandajal.
Nagu Tanel Sokk siin pildil, oli Tartu Ülikool/Rock tihti nurka surutud, eriti teisel veerandajal. Foto: Margus Ansu

«Olen alati rõhutanud, et eurosarjades tuleb kodumängud ära võtta. Seega oli see kaotus eriti valus,» ütles Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe pärast seda, kui Rock oli FIBA eurosarjas võitluslikus mängus kaotanud Južnõi Himikule. Himik jätkab L-grupis täiseduga, aga tartlaste jaoks tähendab 61:63 allajäämine seda, et kahe võidu kõrvale ühe kaotuse saanud Rockil on järgmisse ringi pääsemiseks vaja võõrsil hästi tegutseda.

Algus oli tavaline pusimine nagu ikka: seis oli tasavägine, aga pigem domineeris Rock. Tundus olevat vaid aja küsimus, millal tartlased suurema vahe sisse saavad, aga läks hoopis vastupidi. Koduvõistkond jäi teisel veerandajal viimase kaheksa minuti jooksul nulli peale ja oli poolajaks 19:30 taga.

Rocki rünnakul puudus teravus ja see käivitas ahelreaktsiooni – viseteks jäid peamiselt kolmesed või rasked üritused keskpositsioonilt. Need tekitasid aga ohtralt pikki lauapalle ja koos Rocki kümne pallikaotusega tekkis Himikul võimalus oma rünnakud kiirelt ära lahendada.

«Võib nii öelda, et see mäng jäigi teise veerandaja taha kinni. Jäime passiivseks ja tegime võrreldes oma eeldatava tasemega väga kehva mängu,» tõdes vaid ühe punkti peale jäänud mängujuht Tanel Sokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles