Robert Päkk selgitab, kuidas pannakse paika murdmaasuusatajate koondis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel.
Peeter Kümmel. Foto: NordicFocus

Eesti murdmaakoondis alustab 13. novembril Olosel hooaega traditsioonilise esimese lume võistlusega FIS Tykkikisat, mille järgselt selgub Eesti koondis hooaja esimeseks MK-etapiks Rukal.

Reedest pühapäevani peetava võistluse avapäeval on kavas klassikasprint, laupäeval sõidetakse naiste 10 km ja meeste 15 km klassikadistantsid ja pühapäeval 5 ja 10 km vabatehnikasõidud. Võistlustele on registreerunud 405 sportlast  21 riigist. Eestlasi on stardis 40 ja nende seas ka  kogu meie rahvuskoondis ja U23 ning juunioride koondis. Nimekamatest osavõtjatest teevad kaasa olümpiavõitjad Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen, Kasahstani esindaja Aleksei Poltoranin ja  norrakas Snorri Einarson.

Eesti saab MK-sarja avaetapil Ruka minituuril  meeste arvestuses välja panna neli ja naiste arvestuses kaks sportlast.

«Olose võistluste põhjal valitakse esimesele MK-le maksimaalselt neli meessuusatajat ja kaks naissuusatajat. Eelmise hooaja põhjal on Ruka MK-le eelkvalifitseerunud Peeter Kümmel. See tähendab, et kõigi kolme võistluspäeva põhjal valitakse temale lisaks kolm parimat sportlast ülejäänud kolmele kohale meeste arvestuses,» selgitas Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Robert Päkk koondise valimise kriteeriume.

Päkk jätkas: «Valiku kriteeriumiteks on, et need kolm sportlast täidavad FIS punktide kriteeriumi (60 FIS punkti või vähem) ning omavad perspektiivi jõuda Rukal 40 parema sekka. Kahe parima naissuusataja valimisel on kriteeriumiteks 90 FIS punkti või vähem ja samuti perspektiiv jõuda Rukal 40 parema sekka. Ka naiste puhul arvestatakse kõiki Olose starte.»

Olose võistlusest saab tänavu jälgida ka otsepilti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles