Pareiko: pere tahaks, et karjääri lõpp tuleks juba kiiremini

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko Eesti jalgpallikoondise esmaspäevases trennis.
Sergei Pareiko Eesti jalgpallikoondise esmaspäevases trennis. Foto: Eero Vabamägi

Eesti jalgpallikoondis kohtub homme Lilleküla staadionil Saint Kitts ja Nevisega. Ühtlasi on see Eesti koondise pikaaegse esiväravavahi Sergei Pareiko viimane matš profina. Pareiko mängib homses matšis teise poolaja.

«Ausalt öeldes ei ole tavapärasemast erilisemat tunnet. Viimased kolm päeva on olnud nagu tavaline laager,» sõnas Pareiko tänasel pressikonverentsil, et tema karjääri lõpp on elu normaalne osa. «Kui Mart Poom lõpetas, siis tulin mina vahetusest sisse. Nüüd lõppeb minu karjäär. See on spordi osa, et  üks läheb sisse ning teine välja.»

Lõppenud hooajal FC Levadias pallinud kogenud väravavaht tunnistas, et viimane aasta on olnud raske. «Pere tahaks, et (karjäär) lõppeks kiiremini ära. Viimane aasta oli nende jaoks veniv. Selline sportlik elu oli raske, kuid samas olin pidevalt kodus ja pere sees. Raske oli selline sportlik elu. Tavaliselt olin ju pidevalt kuskil sõidus. Praegu olin rohkem kodus koos lapse ja naisega ning käisin ainult paariks tunniks kodust väljas. Nüüd on vaja natuke puhata jalgpallist,» lisas Pareiko.

«Järgmisel aastal vaatame, mis edasi saab. Praegu tahan hea mängu teha, võita ja panna sinna punkti, kuhu on vaja panna. Järgmisel päeval tahan end tunda teise inimesena,» lisas ta.

Loomulikult soovis kogenud väravavaht enda viimase matši eel tänada ka koondise fänne: «Tahaks neid tänada. Nad olid alati meiega ja toetasid tulemusest hoolimata. Nad käisid kogu aeg meiega koos erinevates riikides. Suur tänu neile! Jalgpallurid tulevad ja lähevad, kuid jalgpall läheb koos fännidega edasi.»

Homses kohtumises mängib esimese poolaja Pavel Londak ning meie tavapärane esiväravavaht Mihkel Aksalu saab puhkepäeva. «Õnniltesin Mihklit ka, et ta võitis Soomes meistritiitli,» märkis Pareiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles