Pere, kes jahib maailma tippe

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maile Mölder ja Erkki Lill on dünaamiline duo nii curling’u-rajal kui ka sellest eemal.
Maile Mölder ja Erkki Lill on dünaamiline duo nii curling’u-rajal kui ka sellest eemal. Foto: Rahvusvaheline curlinguföderatsioon

Eestis aina pead tõstev curling tegi eelmisel aastal tulemuste poolest silmad ette kõigile talispordialadele. Homme Taanis algaval EMi A-divisjoni turniiril proovib Eesti naiskond tõestada nii endale kui ka spordijuhtidele, et neid tasub toetada. Selleks on vaja lunastada pääse MMile, mis pole seniste esituste taustal sugugi pelgalt soovunelm. Võitluse esirinnas on elukaaslased Maile Mölder ja Erkki Lill – esimene on kapteni, teine treeneri rollis.

Olukord, kus võistkonnaala treener on mõne mängija elukaaslane, ei tule kuigi sageli ette. Eesti curling’u-naiskonnas on selline kooslus toimima saadud ja EMile võib otsa vaadata igati optimistlikult. Ainuüksi sel sügisel on võidetud hiljutist maailma- ja Euroopa meistrit Šveitsi ja samuti tugevat Saksamaad.

Positiivne näide on olemas ka eelmisest aastast, kui EMil saadi kümne tiimi hulgas 8. koht ja MM-kohast jäi puudu vaid üks võit. Kindlalt tagab pääsu maailma tippvõistlusele ja EOK toetusele vähemalt EMi 7. koht ja sealtkaudu on võimalik kvalifitseeruda ka olümpiale, kuigi see on juba oluliselt raskem. 8. koha omanik kohtub B-divisjoni esimesega.

Mölder ja Lill kohtusid just tänu curling’ule ja mõlemad usuvad, et nüüdseks on koostöö nii sujuvaks läinud, et tagasihoidlikumate tingimuste kiuste suudetakse vastu saada maailma tippudele, kes erinevalt eestlannadest on täisprofid. «Tunneme üksteist väga hästi ja see on võistlustel suur pluss. Erkki on tugev visionäär, usaldan tema taktikat ja üritan seda väljakul ellu viia. Vaatame koos palju mänge ja analüüsime toimuvat pidevalt. Seega tunneme hästi oma stiili, mis võiks edu tuua,» räägib Mölder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles