Merike Anderson: edu eeldab tahtmist ja vaimset tugevust

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson korvpallikoondise treeningul.
Merike Anderson korvpallikoondise treeningul. Foto: Mihkel Maripuu

Belgia meisterklubis Castors Braine’is palliv Eesti korvpalli rahvusnaiskonna kauaaegne liider ja viimase dekaadi parim mängija Merike Anderson ütleb, et on vaat et elu parimas vormis. «Tunnen tõesti end füüsiliselt ja ka vaimselt väga hästi, tunnen, et võin justkui lennata,» ütleb 33-aastane tagamängija, kes sel hooajal saab end taas proovile panna Euroopa tugevaimas klubisarjas Euroliigas.

Anderson tuleb alati appi ka Eesti koondisele, on seda teinud alates aastast 2001. Seekordses Euroopa meistrivõistluste valiksarjas kohtutakse laupäeval võõrsil Prantsusmaaga, nädal hiljem võõrustatakse Horvaatiat. Prantsusmaa mängule mõeldes leiab ta, et eestlannad saavad näha tõelist tipptaset. «Saame omal nahal tunda, mismoodi tegelikult korvpalli mängitakse ja kui kaugel nendega võrreldes oleme,» ütleb enamasti viskava tagamängija positsioonil tegutsev sportlane, kel koondises tuleb tõenäoliselt tegutseda ka mängujuhina.

Sportlane ütleb, et hooaja keskel koondise juurde tulek on justkui väike puhkus. «Keskkond on teine, inimesed teised, saan oma emakeeles suhelda. Võõrsil olles jäävad ikka mingid asjad endasse,» räägib Anderson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles