Eesti jäähokiklubi plaanib juba järgmisel aastal liituda KHLiga!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti hokikoondislased.
Eesti hokikoondislased. Foto: Tairo Lutter

Eesti jäähokiklubi Ilves soovib järgmisel aastal hakata mängima maailma tugevuselt teises hokiliigas ehk KHLis.

Septembris loodud klubi juhatuse liikmeks on teiste seas ka endine korvpallur Heino Enden, kes kinnitas, et vastav soov on klubil tõesti olemas.

«Mai alguses tehti vastav ettepanek. Oleme saanud sellele ideele toetuse ka Eesti Jäähoki Liidult ja Tallinna linnalt, kellele kuulub ka Tondiraba Jäähall. Lisaks toetab meid ka Eesti Olümpiakomitee,» rääkis Enden.

Järgmisena on Ilvese juhtkonnal plaanis Moskvas kohtuda KHLi juhtkonnaga ja arutada KHLi laienemist Eestisse. Enden lisas seejuures, et klubi ei kavatse toetuda Venemaalt tulevale rahale ning toetajaid leitakse mujalt.

Endeni sõnul on Ilvese näol tegemist väikese entusiastide grupiga, kes soovivad Eesti hokit arendada ja seda läbi KHLi rahvusvahelisele areenile viia. «Grupis on kahtlemata ka hokitaustaga inimesi, raudteelased sellist asja tegema ei hakkaks,» ütles Enden Postimehele, ent rohkem kaasosalistelt katet kergitada ei soovinud. Korvpalli maailmameistrina on Enden alati olnud suur jäähokisõber ja ta on viimastel aastatel tegelenud peamiselt noortehokile õla alla panemisega.

«Praegu oleme teinud lihtsalt taotluse, muid tähtaegu meile antud pole. Mida kiiremini kohtumine tuleb, seda parem, sest aeg läheb. Ma pole varasemate näidete põhjal uurinud, kaua liitumisprotsess aega võiks võtta, aga võin kinnitada, et meie poolt on kõik tehtud, nüüd on vaja oodata otsuseid Venemaa poolelt,» lisas Enden.

Lisaks Venemaalt pärit klubidele mängivad praegu KHLis veel Valgevene, Läti, Kasahstani, Slovakkia, Horvaatia ja Soome klubid.

Ilvese koduhalliks on 6000 inimest mahutav Tondiraba Jäähall. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles