Venemaa kergejõustikku tabas järjekordne valus hoop

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kergejõustikku juhtivad inimesed ajakirjanikele seletusi jagamas.
Venemaa kergejõustikku juhtivad inimesed ajakirjanikele seletusi jagamas. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) peatas reedel dopingukahtlustustesse mässitud Venemaa alaliidu liikmesuse. IAAFi nõukogu otsus jätab Vene sportlased määramata ajaks rahvusvahelistelt võistlustelt eemale. Praeguseks on selge, et uurimise alla sattunud venelased ei saa kindlasti osaleda 17.-20. märtsini Portlandis peetaval sisekergejõustiku MMil.

IAAF andis täna teada, et nende uurimiskomisjon saab oma ettekandega valmis märtsi lõpuks ja enne seda ei saa venelased võistlustulle asuda (viieliikmeline uurimiskomisjon alustab tööd 1. jaanuaril ja esitab enda aruande kõige varasemalt 27. märtsil), kirjutab The Guardian.

Venemaa Kergejõustikuliidu peasekretär Mihhail Butov kinnitas AP-le, et sisekergejõustiku MMil osalemine tundubki nende jaoks praeguse seisuga ebatõenäoline. «Praegu tundub, et asjad lähevad nii,» tunnistas Butov.

IAAF peatas Venemaa Kergejõustikuliidu liikmesuse reedel toimunud hääletusega (nõukogu otsus oli peaaegu üksmeelne 22:1).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles