Alar Varrak suurest võidust: täna viskasime sisse koguni kahe mängu eest

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak.
Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter

Kalev/Cramo korvpalliklubi kohtus VTB Ühisliigas võõral väljakul Volgogradi Krasnõi Oktjabriga ja teenis kindla 95:83 võidu. Kalevlased olid poolajaks ees 44:37 ja teisel poolajal suurendati vahe kiirelt kahekohaliseks.

Kalevi peatreener Alar Varrak ütles pärast kohtumist Postimehele, et tegelikult tehti sel nädalal juba teine väga korralik esitus. «Kolmapäeval kaotasime Iisraelis ühe punktiga, aga saime juba siis päris palju vabalt visata, aga ei pannud lihtsalt ära. Täna viskasime aga mõlema päeva eest sisse. 13 kolmest ja 29 resultatiivset söötu - mis nii viga mängida! Teame omast käest, et kui vastasele kindlus kätte anda, siis on neid juba raske peatada. Täna olime ise selles rollis ja pärast läksid juba rasked visked ka,» rääkis ta.

Poolteist nädalat tagasi oli Varrak murelik, sest meeskonnal polnud head hoogu, aga nüüd on seis paranenud. «Oli raske periood ja mehed on tublid, et suutsid sellest välja tulla. Oli palju välismänge ning napid kaotused vaheldusid suurematega. Aga ärme hakka nüüd ühe-kahe mängu pealt sõrmi püsti viskama, hõisata pole veel midagi.»

Näis kuidas läheb seekord, aga möödunud hooajal algas Kalev/Cramo tõus just Volgogradist, kui pärast suuri kaotusi saadi Krasnõi Oktjabri vastu vajalik võit ja tõusti kindlalt Ühisliiga keskmike hulka. «See on pigem ajakirjanduslik võrdlus, ei tasu sellele faktile eriti tähelepanu pöörata. Nagu ütlesin, siis kolmapäevane mäng oli juba ka hea,» ei soovinud Varrak ennustama hakata. Seitsmest mängust on Kalevil koos nüüd kolm võitu, võõrsil polnud meeskond sel hooajal rahvusvahelistes sarjades veel edukas olnud.

Järgmine mäng peetakse Ühisliigas 30. novembril, kui kodusaalis võetakse vastu Krasnodari Lokomotiv-Kuban. Novembri lõpus ja detsembri alguses on vaja ära pidada ka kaks FIBA eurosarja kohtumist, ent Kalev/Cramo on seal juba edasipääsulootused minetanud.

«Niisama me nendele mängudele ei lähe. Läheme ikkagi võidu peale välja ja pealegi on mõlemad matšid kodusaalis. Saime selle nädalaga fiilingu tagasi, aga see on lihtne kaduma, seega peame täiega edasi pingutama. (Marco) Killingsworth tõbas Iisraelis lihase ära ja kui see endiselt tunda annab, siis tuleb teisipäeval (Sofia Lukoil Academicu vastu - A.K.) teda hoida. Proovin Janar Soole ka rohkem mänguaega leida kui 10 sekundit,» lausus Varrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles