Saksa ajaleht: terroristid plaanisid Saksa-Hollandi mängu ajal lõhata viis pommi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa ajaleht Frankfurter Allgemeine kirjutab, et teisipäeval Saksamaa-Hollandi jalgpalli sõprusmängu viimasel hetkel ära jäämise põhjuseks oli detailne informatsioon viiest pommist, mis Hannoveris lõhkema pidid. 

Ajaleht kirjutab, et Saksamaa võimud said Prantsusmaa salateenistuselt pommirünnakuid detailselt kirjeldava toimiku vaid kaks tundi enne mängu algust. Just seetõttu otsustati inimesed staadionilt viivitamatult evakueerida.

Kolm pommi plaaniti lõhata staadionil mängu ajal. Pommid plaaniti sisse viia kas rünnaku korraldajatega, kellel olid mängule piletid või sõidukitega, millel oli luba staadionile siseneda. Neljas pomm pidi plahvatama bussipeatuses, viies pidi plahvatama seitse tundi pärast esimesi rünnakuid rongijaamas. Selle pommi pidi sinna viima grupi naisliige. 

Hannoversche Allgemeine kirjutab, et plaanis polnud enesetapurünnak- naine pidi pärast pommi rongi jätmist teisele rongile minema.  

Saksamaa võimud on siiani kommentaaridest keeldunud. Saksa politsei teatel ei leitud vaatamata öö läbi kestnud otsingutele lõhkeaineid staadionilt ega ka linnast. 

Frankfurter Allgemeine kirjutab, et politsei otsib kahtlusaluseid. Terrorioht Saksamaal on endiselt kõrge.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles