Saskia Alusalu sai MK-etapil ühisstardiga sõidus 19. koha

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu.
Saskia Alusalu. Foto: SCANPIX

Saskia Alusalu lõpetas sel nädalavahetusel Salt Lake Citys peetud maailmakarika etapil ühisstardiga sõidu 19. kohaga.

Alusalu läbis distantsi 8.42,51ga, mis tähistas 16. aega. Kuna vahefinišites tal aga punkte koguda ei õnnestunud, siis kokkuvõttes pidi Alusalu leppima 19. kohaga.

«Hooaja esimene ühisstardiga sõit tehtud. Ei läinud nii nagu lootsin,» lausus Alusalu oma Facebooki lehel. «Väsimus andis tugevalt tunda pärast kahte nädalavahetust võistlemist. Samuti avastasin, et paljud tiimid kasutavad spetsiaalseid terasid ühisstardiga sõiduks. See tegi kindlasti võistlemise raskemaks.»

Alusalu võistles A-divisjonis, kus startis kokku 20 kiiruisutajat. Ühisstardiga sõidu võitis hollandlanna Irene Schouten (8.27,19), teise koha teenis Kanada esindaja Ivanie Blondin (8.27,45) ja kolmandana lõpetas jaapanlanna Misaki  Oshigiri (8.27,82).

Kiiruisutaja tõdes, et hooaja alguses on ühisstardiga sõitudega raske harjuda, sest kurvide raadius on väiksem ja tekib kontakt teiste uisutajatega. «See lihtsalt vajab harjutamist,» lisas Alusalu. «Kogemuse võrra rikkam.» 

Salt Lake Citys MK-etapil uuendas Alusalu nii 1500  meetri kui ka 5000 meetri Eest rekordeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles