Golden State on sihikule võtnud Chicago Bullsi ajaloolise rekordi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Curry (paremal) ja Klay Thompson.
Stephen Curry (paremal) ja Klay Thompson. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA eelmise hooaja võitja Golden State Warriors on alustanud tänavust hooaega suurepäraselt ning meeskond on võitnud 15 matši järjest. Antud näitaja on liiga rekordi kordamine, varasemalt on sarnase saavutuseni jõudnud Washington Capitols (1948/49) ning Houston Rockets (1993/94). Samas sihib Golden State hoopis kõlavamat rekordit.

Nimelt on tiitlikaitsja sihikule võtnud Chicago Bullsi legendaarse rekordi ühe hooaja võitude osas. Bulls võitis 1995/96 põhihooajal 72 kohtumist ning NBA ajaloos on nad ainus meeskond, kes suutnud põhihooajal võita üle 70 matši 82st.

Golden State oli juba eelmisel hooajal suurepärases hoos, kui põhihooajal võideti 67 matši ning kõigi aegade edetabelis tõusti selle näitajaga jagama kuuendat kohta. Lisaks Bullsile on Golden State’ist rohkem suutnud Los Angeles Lakers (1971/72, 69 võitu), Bulls (1996/97, 69 võitu), Philadelphia 76ers (1966/67, 68 võitu) ja Boston Celtics (1972/73, 68).

«73 võitu tänavusel hooajal on võimalik,» teatas Golden State’i meeskonna üks liidritest Klay Thompson pärast meeskonna viimast võitu.

«Teame, kui keeruline oli ühel hooajal võita 67 mängu. Siiski oleme alustanud tänavust hooaega mullusest paremini ja oleme ka omavahel rääkinud, et oleme võrreldes mullusega parem meeskond,» tunnistas Golden State’i liider Stephen Curry San Jose Mercury’le. «Oleks tore selle saavutuseni (72 võitu) jõuda ja oleksime väga uhked. Tahame olla võimalikult head. Kui see tähendab põhihooajal 72 või 73 kohtumise võitmist, siis las olla nii.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles