Eesti laskesuusatajad said paarissprindis eelviimase koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits.
Kalev Ermits. Foto: Tairo Lutter

Täna avasid Eesti laskesuusatajad Rootsis Östersundis maailmakarika hooaja. Esimesena oli kavas paarissprint ning Eesti eest olid väljas Meril Beilmann ja Kalev Ermits, kes said 25. koha.

Paarissprint on laskesuusatajate jaoks uus võistlusformaat, mis ametlikult on võistluskalendris alles eelmisest aastast. Üle ühe vahetuse sööstavad rajale mees ja naine, distantsi pikkuseks 2×1,5 km., kusjuures pärast viimast laskmist läheb mees veelkord 1,5 km pikkusele ringile. Seega läbivad naised võistlusel kokku 6km, mehed 7,5 km. Esimesed kaks vahetust on lamades lastes, viimased kaks püsti, vahendas biathlon.ee.

Esimeses vahetuses oli Beilmannil vaja alistada 1,5 km pikkust ringi kokku kaks korda. Lamades laskmisel õnnestus Beilmannil trahviringidest pääseda tabades kõik märgid (0+3 0+1). Kaotus liidrile 1.35 võttis teise vahetuse üle Ermits, kellel lamades laskmine õnnestus täna hästi, kusjuures teises tiirust väljus Ermits puhaste paberitega (0+2 0+0). Sellest hoolimata oli kolmanda vahetuse alguseks kaotust liidrile kogunenud 1.59. Püsti laskmisel oli Beilmann aga taas edukas ja trahviringe enda kontole ei kogunud. Nagu Ermits eelnevalt, väljus ka Beilmann teiest tiirust puhaste paberitega (0+3 0+0) andes viimase vahetuse üle Ermitsale  kui kaotust liidrile oli kogunenud 2.52,6. Finišisse tõi Ermits Eesti duo 25. meeskonnana olles enne seda läinud ka ühele trahviringile, Eesti selja taha jäi sealjuures ainult Korea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles