Seksistlik jalgpallur peab karistuseks vilistama naistematši

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerem Demirbay
Kerem Demirbay Foto: Wikipedia.org

Saksamaal sõnas jalgpallur naissoost kohtunikule, et sel naisel ei ole meeste jalgpallimatšile asja ning karistuseks peab mees vilistama naiste kohtumist.

Düsseldorfi Fortunas mängiv Kerem Demirbay pidi vabandama kohtunik Bibiana Steinhausi ees pärast oma seksistlikke kommentaare möödunud nädalalõpul toimunud kohtumisel, edastab The Local.

Düsseldorfi Fortuna võitis FSV Frankfurti 2:1.

Steinhaus saatis pärast teist kollast kaarti Demirbay platsilt ära. Kaartide põhjuseks olid naist solvavad kommentaarid.

«Vabandasin Steinhausi ees ja mul on hea meel, et ta võttis mu vabanduse vastu,» teatas jalgpallur, kes möödunud pühapäeval lõi kaks väravat.

Saksamaa jalgpallikohtunike organisatsioon uurib juhtumit, kuid Demirbay klubi tegi juba ebatavalise karistamisettepaneku.

«Kui Demirbay tahab näidata, et ta ei ole seksist, siis ta tõesti läheb naistematšile kohtunikuks,» teatas Fortuna meeskonna ajutine juht Paul Jäger.

22-aastane Demirbay esitas oma vabanduse 36-aastasele Steinhausile Facebookis, et avalikkus saaks seda lugeda.

Steinhaus on kogenud jalgpallikohtunik, kes vilistas 2011. aasta naiste jalgpallimeistrivõistluste finaali, kus Jaapan oli penaltidega üle USAst ning ta oli kohtunik ka 2012. aasta Londoni olümpia jalgpalli finaalmängus.

«Mul on väga kahju, et ma proua Steinhausile midagi sellist ütlesin, sest ma ei ole seksist ega suhtu naistesse vaenulikult,» kirjutas jalgpallur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles