Jüri Tamm: kergejõustik vajab ellujäämiseks muutusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Tamm
Jüri Tamm Foto: Jaanus Piirsalu

Paljud olümpiaalad on viimase kümmekonna aastaga tundmatuseni muutunud, alates suhteliselt eksklusiivsetest moodsast viievõistlusest ja vibulaskmisest kuni klassikaliste aladeni nagu suusatamine ja maadlus. Eesmärk on üks: et oleks huvitavam jälgida, ning seda eelkõige televaatajal. 

Paljud olümpiaalad on viimase kümmekonna aastaga tundmatuseni muutunud, alates suhteliselt eksklusiivsetest moodsast viievõistlusest ja vibulaskmisest kuni klassikaliste aladeni nagu suusatamine ja maadlus. Eesmärk on üks: et oieks huvitavam jälgida, ning seda eelkõige televaatajal.

Kergejõustikku on nimetatud spordialade kuningannaks, tõeliseks suveolümpiamängude klassikaks. Olümpial on kergejõustik endiselt üks peaalasid, aga muidu on kergejõustikuvõistluste teleülekanded pidevalt vähenenud. Kergejõustiku üldine populaarsus väheneb samuti, ja sugugi mitte dopinguprobleemide tõttu, millega puutuvad kokku paljud alad.

«Kergejõustik peab olema palju kaasaegsem. Kergejõustik on maailmas pildis tänu sellele, et on sellised superstaarid nagu Usain Bolt, aga muutusi spordiala kaasajastamiseks, mõistvamaks ja atraktiivsemaks tegemiseks pole absoluutselt,» räägib Jüri Tamm. «Kergejõustik on muutunud ainult spetsialistide mängumaaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles