Video: kohtuniku häbiväärne näitemäng tõi jalgpallurile punase kaardi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallikohtuniku antud punane kaart.
Jalgpallikohtuniku antud punane kaart. Foto: Reuters / Scanpix

Tšiili jalgpalliliigas kütab kirgi häbiväärne näitlemisjuhtum, kuid eriliseks teeb kõrgliigameeskondade Huachipato ja Palestino kohtumises toimunu see, et simuleerijaks oli kohtunik, vahendab Eurosport.

Absurdne situatsioon sai alguse sellest, et kodumeeskonna mängija Angelo Sagal lõi vastasega võideldes palli auti, tabades seejuures kergelt joonekohtunikku Carlos Echevarriat. Ehkki pall riivas vaid kergelt Echevarria reit ja ilmselgelt polnud tegu tahtliku katsega kohtunikku rünnata, kukkus Echevarria otsekui snaiprikuulist tabatuna murule. Peakohtunik Claudio Puga ei halastanud Sagalile ning näitas mängijale punast kaarti.

Ehkki Sagali mängukeeldu tagantjärgi ei tühistatud, teatas Tšiili kohtunikekogu president Pablo Pozo, et Echevarria ei pääse puhtalt. «Tegu oli liialdatud reaktsiooniga, mis ei lähe kokku kohtunikult oodatava käitumisega,» sõnas Pozo blogile UOL Sport, lisades, et kavatseb Echevarriaga tõsiselt rääkida. «Löök oli olemas, ta ei mõelnud seda välja, aga kindlasti polnud see nii tugev, et teda murule kukutada. Kohtunik ei saa nii käituda, sest just tema peab esindama väljakul õigusemõistmist,» ütles Pozo.

Mäng lõppes väravateta viigiga, liigatabelis on Palestino neljandal ja Huachipato 10. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles