17-aastane Daniel Zaitsev püstitas ujumise EMil Eesti rekordi ja pääses poolfinaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Zaitsev
Daniel Zaitsev Foto: Eesti Ujumisliit

Iisraelis Netanyas jätkuvatel lühirajaujumise Euroopa meistrivõistlustel algas tänane päev Eesti jaoks hästi, kui Daniel Zaitsev püstitas 50 meetri liblikujumises uue Eesti rekordi 23,60.

Senine rekord kuulus alates mullu detsembrist samuti Zaitsevi nimele ning oli 12 sekundisajandikku kehvem. Oma eelujumises andis see talle viienda ja kokku 16. koha, mis tähendab, et Zaitsev pääses viimasena täna õhtul kell 17.38 ujutavasse poolfinaali.

«Olen väga üllatunud! Ei uskunud, et edasi pääsen. Õhtul peab alla 23,50 ujuma,» lausus Zaitsev pärast eelujumist.

Peale Zaitsevi on täna EMil stardis veel hulk Eesti ujujaid. 100 meetri vabaltujumise eelujumistes võistlevad Ralf Tribuntsov, Pjotr Degtjarjov, Endri Vinter ja Vladislav Pašurin, 100 meetri kompleksujumises stardivad aga Martti Aljand, Martin Liivamägi ja Martin Allikvee. Naiste 50 meetri seliliujumises osalevad Sigrid ja Kätlin Sepp, kes saavad seejuures teineteiselt mõõtu võtta samas eelujumises. 200 meetri kompleksujumises stardib Maria Romanjuk. Hommikuse eelujumiste programmi lõpetuseks teeb Eesti nelik kaasa 4 x 50 meetri vabastiilis segateateujumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles