Meeskond, kes on teel surematuse poole

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Curry on Golden State Warriorsi võidumarsi peategelane, aga oluline roll on olnud ka ootamatult peatreeneri kohuseid täitma asunud Luke Waltonil (taustal).
Stephen Curry on Golden State Warriorsi võidumarsi peategelane, aga oluline roll on olnud ka ootamatult peatreeneri kohuseid täitma asunud Luke Waltonil (taustal). Foto: AFP/SCANPIX

Korvpalli ajaloos räägitakse siiani hellitavalt supertiimidest, kelle sära ja võimsus olid lausa maagilised. Michael Jordani aegne Chicago Bulls 1990ndatel, Magic Johnsoni Los Angeles Lakers ja Larry Birdi Bostoni Celtics 1980ndatel... Järjepanu NBA rekordeid purustav Golden State Warriors tahab, et ka neid meenutataks aastakümnete pärast sama suurte sõnadega kui nimetatud meeskondi.

Tehnoloogia ja sotsiaalmeedia jätkuv areng toovad Curry hullud kaugvisked sekunditega huvilisteni isegi juhul, kui teleri ees otseülekannet ei jälgita. See ei tee ühtegi mängijat paremaks, kui ta tegelikult on, aga kui Birdist ja Magicust räägitakse legende, mida toetab piiratud arv videokatkendeid, siis Curry on meie ees täies hiilguses, siin ja praegu.

Loomulikult leiab ka viimasest 15 aastast ülitugevaid kooslusi, kes on vastastest kohati justkui teerulliga üle sõitnud, aga mingil hetkel on nad siiski oma haavatavust näidanud. Valitsev meister Warriors pani kohe hooaja algusest täiskäigu peale ja nüüd on nende kaukas 22 võitu ja 0 kaotust. Vahest on see üks põhjuseid, miks Warriorsi võidumarss ja Stephen Curry individuaalne briljantsus on ookeani taga tohutu suurt kära tekitanud. Mängud algasid alles oktoobri lõpus ja huviliste meeled on veel erksad. Pealegi oli eelmine NBA hooaja alguse tippmark 15 võitu, seega on rekordiparandus haruldaselt võimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles