Äsja Poola kodakondsuse saanud superstaari Rio olümpial ei näe

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wilfredo Leon rünnakul
Wilfredo Leon rünnakul Foto: SCANPIX

Võrkpallur Wilfredo Leon sai möödunud suvel ootamatult kiiresti Poola kodaniku passi. Sellest räägiti juba varem, ent poolakad võtsid kätte ja vormistasid asja 14. juulil ära. Miks just Poola, miks mitte näiteks Itaalia, kus kodustatud mängijaid oli tänavu koondises juba neli? Tõenäoliselt sellepärast, et Poolas elab Leoni pruut, vahendab volley.ee.

Rio de Janeiro olümpiamängudele kuubalane ei pääse, sest seda ei luba veel üleminekureeglid. Selge on see, et Kuuba koondisega ei seo teda enam miski. Oma sünnimaa koondisse pääses ta tavatult noorelt – kaks kuud enne 15. sünnipäeva. 17-aastaselt oli ta juba koondise kapten ja maailmameistrivõistluste hõbe. Mullu liitus Leon Venemaa superklubi Kaasani Zeniidiga ja kohe võideti ka Euroopa Meistrite liiga karikas.

Leon on nurgaründaja. Samal positsioonil püsib praegu kindlalt Poola koondislane Michal Kubiak ja kõrgel tasemel mehi on poolakatel võtta enamgi. «See tuleb vaid kasuks. Kogu meeskond ootab teda,» ütles Kubiak vene agentuurile R-Sport. On kostnud ka vastupidiseid arvamusi – kõik kodustamismeetodit ei poolda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles