Klitško asemel tõuseb troonile uus ukrainlane?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (vasakul) ja  Tyson Fury tiitlimatš.
Vladimir Klitško (vasakul) ja Tyson Fury tiitlimatš. Foto: SCANPIX

Briti poksiäss Tyson Fury sai alles novembri lõpus enda nimele WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööd, kuid nüüd on selge, et IBFi meistrivööst jääb mees ilma. Seega tuleb Fury ja Klitško järgmine duell WBA, WBO ja IBO meistrivööde peale. IBFi meistrivöö läheb aga jagamisele ukrainlase Vjatšeslav Glazkovi ja ameeriklase Charles Martini vahel.

Vastavalt Klitško ja Fury vahelisel sõlmitud lepingule lähevad mehed järgmise aasta aprillis või mais uuesti omavahel vastamisi, kuid selline asjade kulg ei sobinud IBFile. IBF nõudis, et Fury kohtuks järgmisena nende sarja väljakutsuja Glazkoviga, kuid lepingulistest tingimustest lähtudes ei ole britil võimalik IBFi nõudmist täita.

Seega otsustas IBF Fury’lt meistrivöö ära võtta ja korraldada uue tiitlimatši. Glazkovi ja Martini vahelises duellis peetakse vähemalt praeguse seisuga favoriidiks ukrainlast ehk Ukraina võidab saada endale poksi raskekaalus uue maailmameistri.

Boxingscene.com kirjutab, et meestel on nüüd 8. jaanuarini aega, et matši toimumise üksikasjades kokkuleppele jõuda. «Oleksime eelistanud kohtuda Fury’ga, kuid keskendume nüüd matšile Charles Martiniga. Eesmärgiks on loomulikult võit ja seeläbi juba veelgi suuremad ja tähtsamad matšid,» teatas Glazkovi promootor Kathy Duva.

31-aastane Glazkov on profikarjääri jooksul pidanud 22 matši ja võitnud neist 21 (13 nokaudiga) ja lisaks on ukrainlasel kirjas üks viik. 29-aastane Martin on karjääri jooksul pidanud 23 matši, millest ta on kirja saanud 22 võitu (20 nokaudiga) ja ühe viigi.

Poksimaailmas on veel üks oluline meistrivöö, mis kuulub praegu ameeriklasele Deontay Wilderile, Wilder on valitsev WBC maailmameister. Esialgu oligi 16. jaanuariks plaanis hoopis Wilderi ja Glazkovi matš, kuid IBFi tiitlimatši tõttu jääb see vastasseis nüüd ära.

Glazkovi viimane matš Steve Cunninghamiga:

Martini karjääri tipphetked:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles