Euroopa liiga mängude ja võrkpallikoondise peatreeneri kohal on küsimärgid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Eesti Võrkpalliliidu peasekretär Tarvi Pürn viibis teisipäevast neljapäevani Poolas Lubinis, et kohtuda Lubini Cuprumi klubi peatreeneri ja Eesti koondise Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile viinud Gheorghe Cretuga ning arutada tema jätkamist koondise eesotsas. Kui alaliit ütles kohe pärast EMi lõppu (millega sai läbi ka peatreeneri leping – M.G.), et neil on soov Cretuga jätkata, siis rumeenlane võttis mõtlemisaja.

Konkreetse jah-sõnani ei jõudnud Pürn ka nüüd, pigem olid teemaks tingimused ja väljundid, mida alaliit suudab koondisele pakkuda. «Cretu on põhimõtteliselt nõus jätkama, aga ta on väga põhjalik ning seab nii endale kui meeskonnale kõrgeid sihte. Poole vinnaga teha ei taha. Selleks on aga vaja vahendeid ja vastavat keskkonda, mis soosib meeskonna arengut. Paraku ei saa ma seda garanteerida,» sõnas Pürn, pidades silmas järgmist suve ja seda, kas Euroopa liigas tehakse kaasa või mitte.

Kui eelmisel suvel üle mitme aasta taas Euroopa liigas osaleti, siis oli selge eesmärk jõuda Final Four'ile millega ka hakkama saadi. Järgmiseks sihiks seati liiga võitmine ja seeläbi Maailma liigasse tõusmine. Hetkeseisuga on aga Euroopa liigas mängimine suure küsimärgi all, sest nagu ka varasematel aastatel, napib selleks vahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles