Red Bulli paljastus: me ei tahtnud Alonsot, sest ta oleks liiga palju vingunud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

F1 sarja meeskonna Red Bulli konsultant Helmut Marko paljastas, et nad ei tahtnud tänavuseks hooajaks palgata kogenud Fernando Alonsot, sest uskusid, et tema poolt tuleks liiga palju kriitikat.

Red Bull jäi selle hooaja eel ilma Sebastian Vettelist, kes liikus Ferrari meeskonda ja asus seal Kimi Räikköneni tiimikaaslaseks. See tähendas, et seni kuulsa Itaalia autotooja tiimi eest sõitnud Alonso jäi töötuks ja nii oli enne hooaega rohkelt kuulujutte, millise meeskonna auto rooli ta istuda saab.

Lõpuks liitus kogenud hispaanlane McLareniga ning Red Bulli meeskond palkas noore Daniil Kvjati. Red Bulli juures töötav konsultant Helmut Marko selgitas nüüd hooaja järel, miks nad Alonsot enda tiimi ei tahtnud.

«Teadsime, et sel aastal pole Renault (Red Bulli mootoritarnija- toim.) võimalik pakkuma konkurentsivõimelist ja usaldusväärset mootorit. Seega oli parem palgata noor ja motiveeritud sõitja, kes poleks andnud alla iga tehnilise rikke korral, mis esimestel sõitudel olid suureks probleemiks. Kui me oleks võtnud sellise sõitja nagu Fernando Alonso, siis ilmselt oleks ta kogu aeg kurtnud,» selgitas Marko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles