Spordiarbitraaži otsus ei luba Platinid koduse EMi loosimisele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Platini.
Michel Platini. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) eetikakomiteelt 90-päevase tegutsemiskeelu saanud Michel Platini sellesisuline kaebus Rahvusvahelisele Spordiarbitraažile (CAS) jäeti rahuldamata.

FIFA süüdistab Platinid 1,87 miljoni euro suuruse «sobimatu makse» vastuvõtmises. Platini väitis, et Sepp Blatteri tehtud makse näol oli tegu töötasuga varasematel aastatel osutatud teenuste eest, kuid CAS leidis, et Platini töölt kõrvaldamine on seaduspärane käik. Prantslane ise lootis, et saab osaleda esmaspäeval peetaval 2016. aasta EM-finaalturniiri loosimisel, kuid nüüd on see võimatu.

Samas keelas CAS Platini tegutsemiskeeldu praegu 45 päeva võrra pikendada, kuigi FIFA leidis, et neil oleks selleks õigus. Platini keeld lõpeb jaanuari alguses, kuid FIFA eetikakomitee on lubanud prantslase ja Blatteri asjus lõpliku otsuse langetada juba enne jõule. Komitee peaks kogunema järgmisel nädalal ning süüdimõistmise korral ähvardab mõlemat meest eluaegne jalgpallis tegutsemise keeld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles