Tänavu seitse rekordit püstitanud Alusalu: krimpsutasin nina ja tahtsin enamat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu
Saskia Alusalu Foto: Kia kiiruisutamise akadeemia

Kiiruisutaja Saskia Alusalu osales Heerneveenis toimuval MK-etapis ja sai ühisstardiga sõidus B-grupis seitsmenda koha, mis on tema senise hooaja parim tulemus. Sotsiaalmeedias esimese hooajapoole kokkuvõtet tehes tunnistas Alusalu, et vaatamata raskustele on kogetu väga õpetlik olnud.

«Viimane MK-etapp käesoleva hooaja esimesel poolel toimus Hollandis, Heerenveenis. Esimest korda elus osalesin järjest neljal maailmakarikaetapil. Nüüd tean, et see on tõeliselt raske. Eriti sellepärast, et ei suutnud rahul olla esimese stardiga,» kirjutas Alusalu Facebookis. «Sellest alates sisendasin endale palju negatiivset. Selle asemel, et tunda rõõmu arengust, edukatest startidest ja uisutamisest (olen sellel hooajal püstitanud juba seitse Eesti rekordit), krimpsutasin siiski nina, sest tahtsin enamat. Tegin sellega endale karuteene. Igaks järgmiseks stardiks enda uuesti kokkuvõtmine ja eneseusu leidmine muutus järjeks raskemaks. Nüüd saan sellest ainult õppida ja vaimselt endaga rohkem tööd teha.»

Ta jätkas: «Sellel nädalavahetusel oli minu raskeim maailmakarikaetapp, sest lisaks kõigele muule jäin kahjuks teisipäeval kõhugrippi. Õnneks tundsin ennast reedel juba paremini ja otsustasin siiski startida, sest ma ei tahtnud alla anda. 3000 m 4.22,02 (18. koht), mis on jääolusid ja kõike muud arvestades isegi täitsa okei. 1500 m oli ebaõnne: koperdasin ja sain jääd katsuda 400 meetrit pärast starti. Seega kaotasin suure osa oma kiirusest ning seda tagasi teha nii lühikesel distantsil on võimatu. Ühisstardiga sõidus siiani parim 7. koht.»

Aasta lõpus ootab Alusalut lühike võistluspaus. «Nüüd on aeg väikeseks pausiks võistlustest, kuid algamas on järgmine treenigtsükkel. Uue aasta esimene start on Euroopa meistrivõistlustel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles