Eesti meistrivõistlustel segapaaride curlingus sündis üllatus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curling
Curling Foto: Maailma Curling'u Föderatsioon

Tondiraba jäähallis selgusid tänavused Eesti meistrid segapaaride curlingus. Pingelises finaalmängus saavutas võidu võistkond Marie Turmann - Harri Lill, kes alistas valitsevad meistrid ja MMil 5. koha saavutanud Maile Mölderi ja Harri Lille punktidega 9:7.

Mäng kujunes pingeliseks ja tasavägiseks ning enne viimast vooru oli seis 7:7. Vaatamata viimase viske eelisele ei suutnud Mölder-Lill viimases voorus oma tiitlit kaitsta.

Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul oli mäng väga võrdne. «Kuigi enne viimast viset oli valitsevatel meistritel võiduvõimalus olemas, jäi vise siiski loetud sentimeetrid lühikeseks. Kahe võistkonna võrdsust näitab seegi, et ka eelmisel hooajal läks mängu otsustamiseks vaja viimast viset, millest väljusid võitjana tänased hõbemedalistid,» rääkis Randver.

Eesti meistritiitli eest võistles rekordarv osalejaid ehk 10 võistkonda ning Randveri sõnul oli võistluse tase üllatavalt hea. «Eesti meistrivõistlustel nägime tänavu väga head curlingut, täpseid viskeid ja läbimõeldud strateegilist mängu. Tänavuse Eesti meistritiitli hind on kindlasti kasvanud, sest võitjatel tuli alistada MMil 5.-8. kohta jaganud võistkonda. Samas on uutel võitjatel MMil kaitsta eelmise hooaja kõrge tulemus, mille kordamisel liiguksime 2018 olümpiamängude suunas,» sõnas Randver.

Turmann on ühtlasi ka Eesti juunioride naiskonna kapten ja võistles 2014. aastal edukalt Eesti curlingunaiskonna koosseisus Euroopa meistrivõistlustel. Lill on Eesti juunioride naiskonna treener ja osalenud ka ise korduvalt tiitlivõistlustel.

Eesti meistervõistkond saab õiguse osaleda segapaaride curlingu maailmameistrivõistlustel, mis toimuvad Rootsis Karlstadis järgmise aasta aprillis. MMilt on Eesti võistkonnal võimalik koguda kvalifikatsioonipunkte 2018. aasta taliolümpiamängudele. Esmakordselt saab segapaaris-curlingut olümpiaprogrammis näha Pyeongchangi olümpial, kuhu pääseb osalema kaheksa parimat riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles