Talisurfi MM 2016 toimub veebruaris Haapsalus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talisurfi lohe klass
Talisurfi lohe klass Foto: Eesti Purjelaualiit

8.-13. veebruaril toimuvad Eestis Talisurfi maailmameistrivõistlused – WISSA 2016. Eesti korraldab MM-i juba viiendat korda, kolmandat korda Haapsalus.

Talisurfi spordiala on sündinud Eestis. 1976 konstrueeris „Eesti Energia“ purjespordientusiast Jüri Plisnik koos Jaak Kaldjärve ja Tõnu Toomaraga omale talvised sõiduriistad ja hakkasid omavahel võistlema. Nii sündis talisurfi esimene võistlusklass – purisuusk. Purisuusa ajalooga saab lühidalt tutvuda siin. Möödunud 40 aastaga on purisuusk ise ja kogu ala palju muutunud. Lisandunud on tiiva ja lohe võistlusklass ning purisuusa kõrvale on tekkinud erinevad kelgud, vastavalt siis kursisõidu või slaalomi distsipliini tarbeks. Rahvusvahelisi talisurfi tiitlivõistlusi peetakse alates 1980ndast aastast.

2016 MM-võistlused toimuvad kolmes klassis, kusjuures iga klass võistleb 2-3 distsipliinis. Osalema on oodata ligi sada võistlejat 15 riigist. Eelregistreerunud võistlejate nimekiri täieneb pidevalt. Eesti parimatest talisurfaritest on stardis slaalomi spetsialist ja 2015 Eesti meister Lehar Jürimäe. Kindlasti on kohal kiirus- ja kursisõidu spets Kalev Allikveer. Vanameistril on viimase 25 MM-i kogemus. Eesti lohesurfareid esindab 2014 Eesti meister Madis Kallas.

Registreerimine on avatud. Soodsaima hinnaga registreerumine saab läbi detsembri lõpus. Kõik registreerimise, juhendite, majutusega seonduva info leiab MM-i kodulehelt.

WISSA 2016 MM koduleht

WISSA 2016 MM koduleht Facebookis

Tere tulemast 2016 WISSA MM-le Haapsallu!

WISSA 2016 MM-i toetavad Palmse Mehaanikakoda, Baltic Hotel Promenaadi ja Eesti Purjelaualiit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles