Maailmarekordi sõudnud eestlanna: ma pole elus midagi nii rasket teinud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maratonsõudmise võistlus ergomeetritel. Tiina Kapten.
Maratonsõudmise võistlus ergomeetritel. Tiina Kapten. Foto: Kuido Saarpuu

Pühapäeva hommikul kell üheksa lõpetas Tiina Kapten (Klubi Sõudespinning) 24 tundi kestnud maailmarekordiürituse sõudeergomeetril Concept2. Kapten ületas kehtiva rekordi juba 23. tunni lõpuminutitel ja sõudis uuteks naiste rekordnumbriteks 245 999 meetrit. Ühtlasi tähistab tulemus ka pikima järjestsõidu maailmarekordit.

«Igasugused varem tehtud plaanid ei läinud juba ammu korda. Kange tahtmine oli see viimane tund pooleli jätta ja loobuda pikima järjestsõidu rekordist, aga kaaslased ei lubanud, aitäh teile! See kõik oli ikka palju raskem kui arvasin, ma pole eluski midagi nii rasket teinud,» kommenteeris Kapten pärast karmi katsumust.

Koos Kapteniga püüdis meeste maailmarekordit ka Aivar Vaus, kes püsis graafikus kuni 16 tunnini. Kogu distantsi lõpetas ta tulemusega 266 231 meetrit, mis on Eesti rekord meeste arvestuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles