Zirk ja Zaitsev pidasid taas maha põneva duelli

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Zaitsev.
Daniel Zaitsev. Foto: Eesti Ujumisliit

Täna sai joone alla kolm päeva kestnud Eesti lühirajaujumise meistrivõistluste nädalavahetus, mis tõi mitmeid Eesti rekordeid ning palju põnevaid finišiheitlusi.

Hommiku esimese ja päeva ühe põnevaima duelli tõi meeste 50 m liblikujumine, kus omavahel võtsid mõõtu ka eile 100 m liblikas vägikaigast  vedanud Daniel Zaitsev ja Kregor Zirk. Sarnaselt eilsele jäi ka seekord peale Daniel Zaitsev, kes ajaga 23,62 võidu endale võttis. Naiste arvestuses esikoht Margaret Markvardtile ajaga 27,77.

Zaitsevi jaoks olid Eesti meistrivõistlused igati edukad, nii 100 m kui ka 50 m liblikas saavutatud meistritiitlid olid noormehe jaoks antud alade esimesed. «Andsin endast maksimumi nende päevade jooksul. Täna, kolmandal päeval, olin juba  väsinud, kuid väga hea meel on, et ka 100 m liblika meistritiitli enda nimele sain,» rääkis Zaitsev, kes eile 100 m liblikas ligi pooleteise sekundiga oma isiklikku rekordit parandas. Kuidas aga suhtub Zaitsev enda põhikonkrenti Zirki? «Zirk mõjutab mind väga tugevalt, sest tean, et pean ikka kõvasti trenni tegema, et talle mitte kaotada,» sõnab Zaitsev rõõmsalt.

Ka Zirk leiab, et konkurents peab olema. «Oleme Danieliga samal tasemel – ükskord tema peal, teinekord mina. Konkurets on väga hea, see viib edasi,» rääkis Zirk, kes Eesti meistrivõistluste kolme päeva jooksul võttis osa kokku 15st alast ning sai kaela kolm täiskasvanute klassi kuldmedalit ning lausa 11 juunioride kulda.

50 m liblika kuldmedal lipsas küll käest, kuid 400 m kompleksis näitas Zirk taas suurepärast minekut ja Eesti meistritiitli ajaga 4.21,47 endale võttis. Aeg tähistab ka uut Eesti juunioride rekordit. Kuid medal ei tulnud kergelt. Võitlus tuli maha pidada Silver Heinaga, kes rinnuliujumises Zirkist selgelt üle oli, kuid viimasel sajal meetril pani Zirk mängu kroolioskuse ning näitas, et täna temale vastast ei ole. Naiste arvestuses 400 m kompleksis esikoht taas 15-aastasele Margaret Markvardtile, kes on kogu võistluse vältel näidanud väga head vormi.

200 m seliliujumises ei olnud täna valitsevale Eesti meister Kätlin Sepale vastast, kes ajaga 2.12,25 ka seekord endale võidu kindlustas. Meeste 200 m selili esikoht ajaga 2.00,09 Andres Olvikule.

100 m vabalt tõstis tähelepanu keskpunkti meie spritnterid, kus ajaga 48,82 näitas kiireimat minekut esisprinter Pjotr Degtjarjov. Naiste meistritiitel 16-aastasele Kertu Ly Alnekule, kelle jaoks tähistas tulemus 56,73 esimest täiskasvanute klassi meistritiitlit 100 m vabaltujumises.

Päeva lõpetanud teateujumises näitasid Audentese Spordiklubi poisid taas väga head minekut ning tänu Pjotr Degtjarjovi kiirele lõpuspurdile võit teist päeva järjest koju toodi. 4x50 m vabalt teateujumise Eesti meistrid meeste arvestuses on Andri Aedma, Martti Aljand, Henri Reinsalu ja Pjotr Degtjarjov, võiduaeg 1.28,50.  Naiste meistritiitel TOP ujumisklubile ajaga 1.45,43. Naiskonna koosseis Kätlin Sepp, Sigrid Sepp, Karleen Kersa ja Katriin Kersa.

Parasportlaste arvestuses 50 m liblikas naiste esikoht Marita Sukkonimele, meeste arvestuses aga on kõigutamatu Kardo Ploomipuu, kes juba kolmandat päeva järjest esikoha enda nimele vormistas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles