Turniiri kodulehekülg: Barutol on ebainimlik jõud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson ehk Baruto
Kaido Höövelson ehk Baruto Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Käesoleva aasta viimasel päeval Jaapanis Saitamas elu esimese MMA-matši pidav Kaido Höövelson, keda Tõusva päikese maal reklaamitakse endiselt tema sumonime Baruto abil, on võistluste kodulehekülje andmetel ebainimliku jõuga mees.

Baruto värskelt avaldatud tutvustuses märgitaks alustuseks ära see, et eestlane tegeles lapsepõlves judoga ning võitis selles ka Eesti meistritiitleid. 12-aastaselt tegi Baruto tutvust sumoga. Tutvustuses käsitletakse Baruto teekonda ozeki tiitlini, mille eestlane sai kätte 2010. aastal. Samuti märgitakse ära, et Barutolt eeldati yokozuna’ks tõusmist, kuid vigastused tõmbasid tema karjäärile 2013. aastal joone alla.

«Seejärel naasis Baruto kodumaale ja temast sai seal edukas ärimees. Kuid kuna ta on vaid 30-aastane ja loomu poolest atleetlik, soovisid paljud näha tema tagasitulekut. Yokozuna Akebono tegi talle ettepaneku liituda profimaadluse ringkondadega. Endiselt sumotorilt, kellel on «ebainimlik jõud», oodatakse väga palju, sest see on ala, kus tema vastaseks on teisedki võimsad võitlejad,» kirjutatakse turniiri kodulehel.

Baruto vastaseks on MMA-karjääri avamatšis 42-aastane prantslane Jerome Le Banner, kes on peamiselt võitlusringis käinud kikkpoksija ja K-1 võitlejana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles