Spordi lühiuudised

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter.
Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Blatter ja Platini said karmilt karistada

JALGPALL. Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) eetikakomisjon määras organisatsiooni presidendile Sepp Blatterile (vasakul) ja asepresidendile Michel Platinile (paremal) kaheksa aasta pikkuse jalgpallis tegutsemise keelu. Mehi süüdistati korruptsioonis, kuna 2011. aastal kandis Blatter Platini pangakontole umbes 1,8 miljonit eurot. Platini kinnitusel oli tegu varasemast ajast maksmata töötasuga. Nii tema kui ka Blatter eitavad, et nad oleksid midagi valesti teinud. 79-aastase Blatteri jaoks tähendab karistus seda, et tema pikk karjäär jalgpalliametnikuna on läbi. Ta juhtis FIFAt alates 1998. aastast.

«Kui oleksime andnud 2022. aasta MMi USA-le, poleks me praegu siin,» vahendas USA Today Blatteri sõnu mõni tund pärast otsuse väljakuulutamist korraldatud pressikonverentsil. Blatter alustas seda 20-minutilise monoloogiga, kus nimetas ennast poksikotiks. «Olen seda organisatsiooni 41 aastat kogu südamest ja täie südametunnistusega juhtinud,» sõnas ta, palumata aga oma tegude eest vabandust. «Ma ei tunne häbi. Mul on kahju, aga mitte piinlik.» Blatter lisas, et pidanuks 2014. aasta MMi järel ametist loobuma, ning tõotas oma nime puhtuse nimel edasi võidelda. «Algul olin kurb, aga enam mitte. Nüüd olen võitlushimuline,» lisas ta ning lõpetas pressikonverentsi lausega: «Ma tulen veel tagasi!»

Platini, kes juhtis alates 2007. aastast Euroopa jalgpalli katusorganisatsiooni UEFA, kaebab otsuse suure tõenäosusega Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži, ent kui veel möödunud suvel räägiti prantslasest kui järgmisest FIFA presidendist, siis eilse otsusega said kõva hoobi ka tema maine ja karjäär. «Minu vastu algatatud protsess oli puhas maskeraad, täielik farss. Selle eesmärgiks oli vaid minu nime mustata,» lausus Platini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles