Dopinguspets Port peab venitamist venelastele kahjulikuks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lovtšev Houstoni MMil.
Aleksei Lovtšev Houstoni MMil. Foto: SCANPIX

24. detsembril jõudis avalikkuse ette uudis, et Houstonis tõstmise MMil kuldmedali võitnud venelase Aleksei Lovtševi dopinguproovi A-proov on osutunud positiivseks ning näitas kasvuhormooni tarvitamise jälgi. SA Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port usub, et pikk kohtuprotsess poleks venelaste huvides ning kohtuprotsessi ajal ei saaks maailmarekordimees ikkagi võistelda.

«Kõige rohkem tõmbas tõstmise MMi dopinguskandaalide juures tähelepanu see, et vahele jäi nii palju sportlasi,» viitas Port Postimehega rääkides tõsiasjale, et kokku põrus 24 sportlast, kelle seas oli neli venelast.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko on andnud teada, et nad on valmis Lovtševi puhtuse eest võitlema, ehk positiivse B-proovi järel võivad nad ette võtta ka kohtutee. Port sõnas, et praegu on raske ennustada, kui pikaks võiks selline võitlus kujuneda, kuid kindlasti poleks see venelastele kasulik. «See on lõpuks nende enda otsustada, kui pikaks nad tahavad asja venitada. Kuna Venemaa spordis on viimasel ajal olnud suuri dopingujuhtumeid, siis on neile langev surve suur. Seetõttu oleks turunduslikus plaanis venitamistaktika neile kindlasti kahjulik,» arvas Port.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles