Andi Noot ületas 33 aastat püsinud Eesti rekordi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot.
Andi Noot. Foto: Tairo Lutter

Andi Noot jooksis täna õhtul Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis üle 1982. aastast Rein Valdmaa nimele kuulunud 3000 meetri Eesti noorsoo siserekordi 8.11,0. Uue rekordi numbrid on 8.08,68. Ühtlasi tähistavad need Lasnamäe kergejõustikuhalli rekordit.

«Jänestena» aitasid Noodal tempot teha Karl Mäe ja Kaur Kivistik. Mehed läbisid 1000 meetrit 2.42-ga ja 2000 meetrit 6.22-ga. Viimased 8 ringi jooksis Noot üksi.

«Pidin kolm korda atra seadma, et esimesena üle 33 aasta kehtinud rekord lõplikult maa alla künda. Hetke emotsioon on lõbus, aga kui tõele näkku vaadata, siis ei ole hõisata midagi, kuna naiste maailmarekord jäi alistamata ja selle jooksu eest präänikut ei saa,» rääkis Noot Jooksuportaalile. Viimati üritas ta 3000 meetri Eesti noorsoo siserekordit alistada 9. detsembril Tartus, kuid siis jäi välja löönud astma kahtluse tõttu tal 1,34 sekundit puudu. Täna astma jooksumeest ei seganud. «Olin enne jooksu Saaremaal ja seal palju kergem hingata. Tundsin seda ammu, et ma ei ole halvas vormis, lihtsalt hingamise raskused olid nagu sangpommid mööda maad kaasas. Täna tuli ennekõike iseendale tõestada, et ei ma ole sellest rekordist nõrgem,» märkis Noot.

Andi Noot saab nüüdsest kogu jooksuvarustuse Nike käest. «Minu mänedžer Liina Tšernov esitas tulemused Nike Euroopa peakontorile ja seal otsustati mind enda hoole alla võtta ning varustusega toetama hakata,» ütles Noot. Eestis saavad samasugust Nike toetust veel näiteks Gerd Kanter ja Rasmus Mägi. «Olen väga uhke, et sain tunnustuse osaliseks ja see motiveerib veel rohkem eesmärke püüdma,» lisas Noot. Kui pikaks kujuneb tema koostöö Nike´iga sõltub mehest endast. «Oleneb tulemustest. Kui tulemused paranevad, siis jätkub ka Nike poolne toetus. Nii et kõik on minu teha,» leidis Noot.

Liina Tšernovi mänedžeri töö ei tähenda sugugi seda, et ta enam tippsporti ei tee. «Ta hakkas tööle Aivar Karotamme tiimis. Kuna oleme treeningukaaslased ja sõbrad, siis oli see asjade loomulik käik. Tema aitab mulle võistlusi otsida suvel,» selgitas Noot. U23 vanuseklassi aastad on tema jaoks nüüd läbi ning järgmisest aastast võistleb Noot meeste põhiklassis. Nüüd võtab Noot korraks aja maha. 8. jaanuaril suundub ta viieks kuuks Ameerikasse keskmäestikku treenima, et joosta kiirelt 1500 m distantsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles