Rallikuningas peab Dakari taas popiks tegema

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb eilsel katsel.
Sebastien Loeb eilsel katsel. Foto: FRANCK FIFE/AFP

Legendaarne Dakari kõrberalli on pärast Aafrikast Lõuna-Ameerikasse kolimist pisut maagiat kaotanud, aga läbi aegade edukaima rallisõitja Sebastien Loebi lisandumine peaks huvilisi taas juurde tooma. Ralli algaski laupäeval pauguga, kuid kahjuks oli tegu hoopis õnnetusega, mitte põneva heitlusega. Vihmavalangute tõttu jäeti pühapäevane katse üldse ära ja tegelikult läks kogu üritus käima alles eile.

Traagilised juhtumid on Dakari kaubamärgiks olnud kogu aeg ja laupäevane proloog tõestas ralli ohtlikkust taas. Miniga sõitnud hiinlanna Guo Meiling lendas rajalt välja ja sõitis publikusse, keda oli autosporti armastavas Argentinas teede ääres oodatult palju. Inimohvritest seekord ilmselt pääseti, enim said kannatada 10-aastane poiss ja tema 34-aastane isa.

Seejärel hakkas Argentinas ohtralt vihma kallama ja korraldajad ei tahtnud enam riske võtta. Teine katse jäeti ära ja eilset kolmandat etappi otsustati lühendada. Esimesed jõujooned said siiski selgeks: Loeb edestas konkurente rohkem kui kahe minutiga ja andis seega korraliku tormihoiatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles