Astmaga hädas olev Tour de Ski üldliider kirus võistluspaiga saastunud õhku

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby tänavusel Tour de Skil.
Martin Johnsrud Sundby tänavusel Tour de Skil. Foto: SCANPIX

Suusatuuri Tour de Ski üldliider norralane Martin Johnsrud Sundby rääkis kodumaisele väljaandele VG, et kahtleb oma vormis, kuna teda kimbutab astma.

«Pean kasutama ennetavaid astmarohte. Meile, kellel on astma, on see ainuvõimalik tee. Loodan, et probleemid tekkisid Oberstdorfis valitsenud madalrõhkkonna ja saastunud õhu tõttu ning edaspidi läheb mu konditsioon paremaks. Kurnav formaat tekitab hingamisraskustega sportlastele suuri probleeme,» sõnas Sundby.

Norra koondise liider paistis olevat ülivõimsas vormis, kuid kolmapäevase 15 km pikkuse ühisstardist klassikasõidu lõpetas ta alles 23. kohal. Üldarvestuses edestab ta koondisekaaslast Petter Northugi siiski 47,2 sekundiga.

Sundby kinnitas siiski, et Norra suusasõbrad muretsema ei pea, ükskõik, mis temast saab. «Norra suusatamise jaoks on seis igal juhul hea. Meil on ju esimese kuue seas neli sportlast,» sõnas ta naerusuiselt.

Tänane suusatuuri etapp peetakse Sundby õnneks juba Oberstdorfist eemal, täpsemalt Itaalias Toblachis, kus kell 12.30 on kavas 10 km pikkune vabatehnikasõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles